Tuesday, 25 December 2018

Hilangkan Bau Najis Kucing Dan Bulu Kucing

“Baru 4 bulan bela kucing Comel Bulu Tebal dan Gebu...”

Habis semua sofa, baju dan lantai penuh bulu.
Rumah pulak bau najis kucing.
Suami bising suruh saya tidur kat luar dengan kucing!

•Nasib kawan rekemen Lombok pada saya. Kalau tahu, awal-awal dah guna lombok!
•Lombok sedut semua bau najis dan bulu kucing.
•Sekarang rumah saya segar dan ceria.
•Suami makin gembira dan tak bising-bising lagi dengan bau busuk najis kucing.

LOMBOK  ada 6 lapisan filter dan boleh cover rumah sebesar 1600 kaki persegi!
•Pre-filter
•Legionella filter
•Anti-flu HEPA filter
•RBD Plasma Filter
•Catalyst Filter
•Advanced deodorization filter

Dengan hanya RM 104 sebulan anda akan dapat semua ni dengan PERCUMA:
•Penghantaran dan pemasaran ke seluruh Malaysia
•Servis setiap 2 bulan
•5 tahun warranty
•Pertukaran filter berjadual

Takkan tak nak rumah segar dan bebas bulu kucing?


Sampai hujung 31/12/2018 je percuma percuma ni!

Erma Azman
Coway Online Advisor
HQ Kuala Lumpur
www.ermapakarcoway.com

T : 012-2727-504

Klik Video Lombok untuk tengok Coway Lady (Cody) servis. Kotorkan?





Monday, 24 December 2018

Selepas Sunat dan Recovery Process

Recovery Process

Disebabkan rumah kat bandar tak boleh nak sangkut kain kat siling, umi guna playmat Ariz masa kecik kecik dulu. 

Kira kalau aariz boring boleh pusing kiri atau kanan untuk tengok cermin atau main soft toys tu.. hahaha. Nasib umi tak gantung mainan, kalau tak boleh tepuk tepuk mainan tu kalau bosan melampau😂

Atas tu letak kain pelikat biar Maryam dan Aisyah tak nampak. 

Macam jaga orang beranak pulak rasa hehehe




Journey to the Manhood.. Pengalaman bersunat

Journey To The Manhood
I booked date for Abang Aariz’s curcumcision last week on Friday. But the clinic called us back to reschedule.
So we go for today. Since its papa’s Offday, I want papa to be part of of Aariz Manhood’s moment.
He was laughing and being silly before the circumcision. Tak jerit pon. Cool je. Naik atas katil sendiri and Senyum senyum. But when the doctor inject ubat bius, he cried a bit and hold my hand very tight and I calmed him.
Its was a quick 20 minutes procedure. A doctor with 3 nurses. We went to Klinik Menara in Bukit Jelutong and the doctor who attended us was Dr Badrol. He was very calm and knows what he is doing. I am happy I have chosen him to circumcised Aariz.
Done “cut, laser, stitch”, yes I saw everything. Once we opened the door to go out from the procedure room, Maryam asked “Is it SAKIT Abang?”.
Nasib Maryam jauh, kalau tak mau Aariz debik Maryam for asking that Q. hahahaha. Sakit laaaa😂
When Its time to go home, as you can see in the picture. The smile all gone. Terus muka berubah masam. Amek gambar pon masam!
When we almost reached home, he cried sebab sakit. I think berdenyut buat dia rasa uncomfortable.
Overall, he did a great job. Big enough to control his emotion. I hope for speedy recovery and everything went smoothly in sya Allah Amin.
P/s:
For those who against circumcision, its your choice. As a Muslim, i decided to circumcised my son because of the benefits and its a sunnah




Reminiscing The Good Old Days In GroupBase

Selesai Thumb Print dekat Coway TTDI pagi tadi, bawak kenit-kenit ni makan breakfast roti canai dekat ofis lama. Maryam meratib lapar.
I have been eating at the same place for 9 years. From 2007 to 2016.
My old office is just a few doors away. Its in Sri Damansara. The restaurant called Restoran GroupBase, Bandar Sri Damansara
I loveeeee the roti canai. Garing garing dan bila sejuk tak keras!
Abang Aariz said he wants 2 roti canai and he managed to finish both. Sedapnya roti canai dan kopi panas!
If you happen to be here, jangan miss roti canai dekat GroupBase. I can say the best roti canai I have ever eaten. Aariz said the same thing!





Friday, 30 August 2013

tuuu dia..mood menulis dah datang

Assalamualaikum,
Since pagi ni tak ada apa nak dibuat dekat ofis dan sepatutnya tengah MC, kita up entry baru
 
Kita mulakan dengan episod gambar scene pertama
Konon konon nak bergurau gurau tapi ending jadi episode ayer mata 
Maryam konon nak bergurau dengan abang, main tarik tarik rambut
Orang tengah eksyen boleh menggenggam, mana reti nak control tangan kan
Tertarik la kuat rambut abang yang macam bruno mars tu
Abang pulak tak puas hati, kena lah balas balik
Barulah abang!!
Ending nya dua dua menangis!

Dua-dua tengah mulut itik. merabak!
Awak yang start dulu, pastu beria-ia menangis

Waktu kejadian adalah di kedai membeli belahs you alls
Tak hengat la apa nama tapi dekat area Hollywood
Kelas kau jah beli baju dekat hollywood! Haahaha

Penat makan apa kata kita pergi isi perut..Harussss
Kedai makan ni adalah 5-6 kali kot kitorang pergi
Kedai halal dekat Lomita, Pacific coast Highway
Halal Special Thai food

Tumpang senyum kan Maryam. Nanti sama-sama lah kita share and you can taste it thru your milk!

Ni je yang sempat snap, yang lain tinggal pinggan je! Nampak nau kuat makan! Shhh

Lepas makan kita beramai-ramai pergi ke super market kegemaran ramai
Tak lain dan tak bukan Abe Target kitow

Tak kuasa nak mengejar abang Bruno Mars kita tu. nasib Target ada trolley yang ada strap untuk dua orang sekali! My Bruno Mars tu, setiap kali pergi supermarket setiap kali tu MEROYAN dia sampai. Nak nak bile pergi/lalu department mainan!

Lepas adegan tarik rambut, menjerit molong dalam kedai makan, meroyan nampak mainan
Malam malam ni lah hasilnya!

Bagus nak! Mak kau nak selit mana pon kena pikir dua kali. Last last apak kau tidur atas lantai!

Gambar adalah hiasan semata-mata. Sebab lepas amek je gambar ni terus "Umi maryam pull my hair" lepas tu dush dush dan dua dua menangis!!

Esoknya, mak bapak masih tak sedar diri
Pergi pulak ke outlets
Masuk kedai perfume terus lupa diri
Patut la anak aku meroyan tengok mainan
Inherited dari emaknya rupanya!
Puaslah aku jegil jegil mata bila anak buat perangai
Tapi bila mak meroyan!


Iye, sampai harini ada lagi 2-3 kotak perfume yang tak bukak! Total Lost adalah riban ye! tapi puas hati sebab for sure 3-4 tahun aku tak beli perfume dah! (eleh cakap je lebih kau jah, nampak perfume lain kau meroyan balik)

Selain pada diatas, stroller yang sepatutnya letak anak dah bertukar fungsi
Dari jadi tempat bawak anak, telah bertukar menjadi transformers! hahaha taklah jadi shopping cart!
Anak end up berdukung aje

Dan hasil rembatan! dari 2 luggage beranak bukan 1 bukan 2 dan bukan 3 tapi jadi 7 luggage!
Gila kau jah! Tak hingat kau merembat

Gila nak tolak trolley sambil dukung anak! asyik langgar dinding je keje aku. Nampak abang kastam terus sengih sengih..Tak bang ni semua baju anak! 2 beg besar tu pampers anak, beg hijau tu baju anak laki, beg kelabu baju anak perempuan. Nasib senyum kambing dan huru hara anak anak aku buat abang kastam tu tak lalu pon nak tahan..Muaahaha

Dan amik kau, kesan jet lagged pergi US
Seminggu sensara hidup aku
Pukul 2pagi budak budak bangun tengok tv

Yang sorang ni, asal boeh je lelap.atas perut pon jadi bantal..Haih la anak!
Sebenarnya, 7 beg tu hanyalah untuk kabur kan mata
Ada lagi 14 kotak kitorang hantar via Air freight
Sampai 2 minggu kemudian
Semua barang barang laki aku!

Iye, kami ada penjual seluar ye!
Kalau sesiapa nak hadiah kan seluar jeans pada ka'sih hati, suami, cik abe, ayah atau sugar daddy
Bolehlah beli dari kami.
Harga insyallah below market price
Seluar jeans Levis 501 for men

As for ladies tunggu!!
Kontena ku akan sampai next week! 
Gila tak sambar nak tunggu!
Nanti aku up next entry

Dan sebelum kak kiah berenti menulis terimalah gambar dari kami yang comot
Bruno Mars aku stress sebab tak dapat nak buat acara balapan! Duduk lah dalam tu walau keluar air mata sampai banjir dekat rose bowl tu. Tak kuasa mak  nak mengejar nak!

Dan akhir sekali gambar abang encem yang di ambil pagi tadi sebelum pergi sekolah
Muka adalah manis macam gula. Lepas kena puji 10 kilo cakap muka bukan main hensem. Hensem jauh pada ultramen, spidermen, Mr america, Hulk. Terus mood bertukar menjadi manis dan hati berbunga bunga riang. Yelah nak, mak ko ni memang main angin ko jelah!


Inilah rutin hidup aku, dari pagi sampai petang bodekkkk je keje
Lepas bodek anak bodek apak
Kena la bodek kan, mana tau , untung sabut dapat pergi Us lagi..Muahahahaha sambil gelak jahat dan tak ikhlas!


P/s: Sesiapa yang berminat nak beli seluar jeans boleh la drop email kat aku. ermanisrin@gmail.com

Thursday, 29 August 2013

nisneyland bak kata aariz

Assalamualaikum..
kalau lah boleh nampak habuk yang ada, mau tebal 2-3 inci kot dekat dalam blog ni
bukan malas tapi masa terlalu occupied dengan macam-macam activity

raya pon dah lepas
tahun ni kami satu family beraya dekat kelantan (belah hubby)
tapi raya ketiga balik rumah parents aku sendiri dekat seremban
gila tak balik raya? mau jadi kassim selamat!!

 ni gambar maryam tengah sengih sengih dekat rumah mak su za aku dekat machang

photo.JPG
mood sengeh sampai telinga senyum!

selain pada raya, bulan july lepas aku satu family pergi bercuti dekat U.S
bawak budak budak pergi disneyland, universal studios

photo.JPG
inilah hero aku! bukan main pakai spek kaler oren. bajet boleh jadi bruno mars lah tu!

aariz bukan main excited!

photo.JPG
depan pintu masuk disneyland. buat buat teruja la tuu!


dapat jumpa mickey mouse pujaan hati! 

photo.JPG
mickey mouse dari jauh sebab tengah beratur!


maryam macam biasa maintain rilek
macam takda apa apa yang jadi

selain dari anak anak bergumbira
mak bapak anak pon excited sampai disneyland
ni contohnya!

photo.JPG
aku yang last sekali. nasib tak berapa nak nampak muka. kalau tak malu ai!yang paling depan tu paling hover!

huduh sungguh rupa orang tua gumbira!
lepas penat main rides
sementara tunggu papa naik ride star wars, umi and the kids tengok concert
photo.JPG
melompat-lompat aariz dengar muzik!

cik abe kenit tu bukan main suka
malam tengok fireworks pulak
sambil tu ambil gambar castle pujaan hati

photo.JPG
trade mark disneyland!
nilah gambar yang tak berapa nak nampak

photo.JPG
gambar adalah gelap. sila buka mata luas luas
photo.JPG
sedara sorang tu dah penat sangat. tu yang nak berdukung!
ada lagi gambar, tapi next entry lah
ok guys, aku nak buat kerja kejap. 
till then, assalamualaikum and have a nice day ahead:)

Wednesday, 20 February 2013

nightmare of having a maid

Alhamdulillah, its been more than a couple of months i have a new helper
i prefer to called a helper than a maid
she is a big help to me but she did not take over the responsibility of us as a parents
mostly her duty is to do all the house chores. but when i am leaving for work, Maryam is fully under her supervision 

I did not allow her to do other thing when Maryam is with her
just concerntrate with Maryam, play with her, talk to her, bath her, feed he. Thats all.
Nothing in the house faaaar more important than my babies (aariz and maryam)

After searching for more than 3 months, I finally found somebody that suits me and the family right
we decided to hired a helper from philipphines
Why Philipphines? 
because my husband said he only trust philipphines plus she can communicate in english with the kids, another advantage right?

Alhamdulillah, the philipphines embassy is quite strict with their so called worker
they make sure that all the domestic helpers is fully trained before entering other countary
it is compulsory for the domestic helper to undergo 3 months training as a house maid
full medical check up with no heart problem, hypertension, diabetes, xrays and no tattoo on the body
you have to be fit.

once you have pass the medical check up, the last stage before entering malaysia, you will be interviewed by the malaysian embassy
once the embassy is satisfied with the maid, they will release the working permit

i think the total months i have to wait for the helper is 6 months!
3 months for searching the right one and another 3 months for the helper to come and so many paper works
its like you are applying for a house loan! 
yes with the pay slip, bank statement, marriage cert etc!

Everyday i pray to Allah that my helper will treat our family well, love my kids, committed towards her work, loyal and the one that i can trust to
even i myself treat her like my family
what ever she feels like eating she is free to eat what ever she wants
i give her every month extra money for top up
and i never stop or restrict her from contacting her family
i even give her a phone to communicate with her kids and husband
i don't want by working with me memutuskan silaturrahim antara she and her kids
i never want that to happen

although we are different religion, she is christian and i am a muslim
i never stop her from praying or reading the bible 
but she can only do that in her room

once she is out of the room, no preaching about her religion to my kids
alhamdulillah, she knows a lot about muslim
siap tahu halal haram because she has been working in oman, kuwait, singapore
so somehow she is used living with muslim

i can say aariz is quite attach to her right now
maryam smiles a lot to her and so excited looking at her
i hope, she is the right one till she finish her contract

and seeing that 25 years old maid  slammed the baby on the floor really upset me
the baby is the same age like maryam :(
anyway, i dont want to be too negative
i have seen a lot of good helper
jangan la sebab satu dua kes, semuanya kena mark kan

what ever it is, since i have nobody to help me to assist my helper to look after maryam when i am working (punyelah berbelit)
only to Allah swt i pray everyday to take care of my family when i am away
I believe strongly believe that Allah swt will be there all the time sebab janji allah setiap kali baca alfatihah 4 kul dan ayatul qursi, semuanya dibawah lindungan Allah

My babies abang aariz and maryam, 
umi loves you so much.
umi and papa have given you both the best, the rest is up to Allah swt

p/s: rindunye dekat anak anak


maknye sorang je yang perasan anak anak semua tengok kat tempat lain
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=ed4ae048c8&view=att&th=13cf6359db0c432e&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P9Dngge43e1dfFweKOYaeLX&sadet=1361340434174&sads=zBu7nHhdxZbNB4_3kBCRrs7YiE4
fefeeling zaman bercinta..padahal anak kat belakang dah buat macam macam muzik..